Update: 15-05-2013

Even voorstellen,

Wij zijn de familie Jongschaap, Bram, Mirjam, Remco (12), Jacob (10) en Lucas (5). Jacob is geboren met een dubbelzijdige hersenbeschadigingg, cerebrale parese quadriplegie. Hierdoor zijn alle ledematen aangedaan, links meer dan rechts.

Jacob kan niet zelfstandig zitten, lopen, kruipen ed.en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Voor communicatie gebruikt Jacob een spraakcomputer, en Jacob heeft een PEG katheter voor de voeding. Verstandelijk begrijpt Jacob veel, soms iets trager. Verder is Jacob een vrolijke jongen die van computeren, televisie kijken, op de ipad spelen en van dieren houdt. Jacob heeft al eerder bij Stichting Kind en Hulphond gezeten met Abe. Een geweldige leuke en hele grote hond. Abe was een labradoodle, maar had ontzettend last van uitharen. Normaal geen probleem, alleen Lucas bleek enorm allergisch. In overleg is toen besloten voor Abe een nieuw adres te zoeken en om voor Jacob en het hele gezin op zoek te gaan naar een poedelpup. Abe is nu in opleiding tot hulphond voor een volwassene en heeft een andere hond als voorbeeld. Hij heeft een goed adres gekregen. Stichting Kind en Hulphond heeft voor Jacob een geweldige pup gevonden bij de fokker Pinquerton in Julianadorp. Vanaf het moment dat de moederhond begon te bevallen werd de webcam aangezet en konden we dag en nacht de pups volgen. Zelfs de bevalling van de kleine mormels hebben we gezien! Toen de pups zes weken waren heeft Martine samen met de fokker via de webcam de twee zwarte pups getest. Martine gaf de fokker opdrachten en kon alles volgen via de webcam. En uit de test bleek dat voor Jacob het zwarte reutje het meest geschikt was!. Dat werd onze Boca. Boca is trouwens Jacob omgedraaid en dan zonder J. Jacob kan deze naam goed uitspreken en dat is heel belangrijk. De naam Boca staat al in de spraakcomputer inclusief een mooie foto van Boca.

Om Jacob meer zelfstandigheid te kunnen bieden, een stukje veiligheid te kunnen geven maar vooral een maatje te kunnen geven gaan wij samen met Boca in training voor kinderhulphond.

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————

Update: 15-05-2013

 

Het is even stil geweest rond Jacob en Boca, Jacob is vaak ziek geweest,

druk in de weer met korsetten, stoelen, kuipen e.d. wat hopelijk eind juni is afgerond. 

We gaan de draad weer oppakken en verder met de trainingen die voor beide zo belangrijk zijn.

Boca heeft het ook een tijdje rustig aan moeten doen vanwege, waarschijnlijk, rugproblemen.(groeipijnen!)

Het lopen ging moeilijk en rennen, spelen en bepaalde oefeningen mochten met mate.

Na een rustperiode en medicatie gaat het weer prima met Boca.Het is even een hectische periode geweest. De rust is nog niet weer gekeerd, maar na een goed gesprek is besloten er weer voor te gaan. We gaan het rustig opbouwen en samen met Jacob gaan we Boca opleiden tot een op maat opgeleide kinderhulphond en natuurlijk goed maatje voor hem. Wat heeft Jacob nodig? Daar gaan we naar kijken. Het doel is om over een klein jaar examen te doen. Dat is zeker haalbaar met deze geweldige hond. Hieronder nog een aantal oude blogs.


 ————————————————————————————————–

Boca voor en nadat hij naar de trimmer is geweest. Wat een verschil!

Afgelopen week naar de trimsalon, echt wel nodig! Een trimster die goed haar werk doet en Boca en zij zijn echte vriendjes.

 

Sinterklaas

Sinterklaastijd, spannend, zeker voor de kinderen. Tijdens de intocht ging Boca mee.

Het ging erg goed!  Alle geluiden van drumbands, pietenstunts, auto’s en motoren werden goed genegeerd. Samen op de foto met Piet!

Als beloning kreeg Boca thuis een lekker groot bot!

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag is Boca jarig! 

1 jaar alweer. Verwend met een een verjaardagslied, felicitatieknuffels en een lekker bot.

Verder moeten we het even rustig aan doen, Boca heeft last van, waarschijnlijk, zijn knie. Moeite met lopen.

Moeilijk voor Boca want het liefst wil hij rennen en spelen. Morgen naar de specialist en we hopen met z’n allen dat het mee gaat vallen.Een tijd later bleek dat het groeipijnen geweest zijn. Boca groeide zo snel dat hij daar pijn van had. Gelukkig maar!

 

Update:

Al weer een tijdje geleden, de weken vliegen voorbij,….. en Boca? Gaat super! Boca leert snel en heeft lol in alles!Begonnen met de puppycursus, nou ja puppy, Boca is al vijf maanden nu en wordt inderdaad wel erg groot, besloten om de cursus te vervolgen bij de wat grotere honden.

Als je vijf maanden bent krijg je last van ja hormonen? Geloof ik wel,  het is soms net dat alles wat we geleerd hebben weer vergeten is,….of toch niet,…? Ook het “jasje” is momenteel wat minder aantrekkelijk, zat er misschien een haartje tussen de vorige keer? Wel lachwekkend soms, een echte poedel! En als het “jasje dan eenmaal aan is moeten we ook even weer wennen, kunnen op dat moment ook niet meer lopen (?), maar uiteindelijk, ja het lukt! Ook met de trainingen thuis gaat het goed, het is mooi om te zien hoeveel lol en plezier Jacob er aan beleeft, en geweldig als Boca dan ook laat zien dat hij Jacob begrepen heeft! Ach, en verder wat dingetjes die weer afgeleerd moeten worden, zoals in de tuin graven, daar zijn we dan niet zo blij mee, maar ook dat zal wel weer goed komen,….=

 

3 weken bij ons thuis

Wat gaat het goed hier met Boca!
Het gaat allemaal zo gemakkelijk, alsof het altijd zo was. Natuurlijk heeft hij zijn streken en ondeugendheden maar daar genieten we dan ook van.
Boca gaat regelmatig spelen met andere honden, los op een stuk waar het mag. Hij weet dan van geen ophouden maar luistert goed als hij terug moet komen, de andere honden komen ook en daar leert Boca van, iets lekkers, en weer verder spelen.

Vandaag mee naar het UMCG, voor het eerst, en het ging voorbeeldig! Het was al met al best een lange middag met wachten en overleggen en Boca bleef keurig zitten, liggen of knabbelde aan zijn botje, zo nu en dan even buiten plassen en weer mee naar binnen waar hij natuurlijk volop aandacht kreeg, Boca gedroeg zich super, veel mensen geloofden niet eens dat hij nog maar 15 weken oud was. Ook met vele gesproken op de kinderafdeling, daar lag een vriendje van Jacob waar we even op bezoek waren, leuk al die positieve aandacht.

De eerste week bij Jacob thuis en Boca voelt zich al thuis….:

15-12-2011

Afgelopen zondag en woensdag zijn we bij Boca geweest. Boca is nu bij Martine en zondag komt hij bij ons.

Spannend allemaal, we tellen de dagen af. Woensdag even gewandeld met Boca, wat een scheetje, en wat hebben we gelachen. Boca is toch eigenwijs, gaat gewoon op z’n kont zitten, wil dan even niet verder lopen en kijkt je dan aan erg lief aan. Onderweg kwamen we voetballende jongens tegen, dit vond Boca erg interessant, we wilden verder lopen maar Boca draaide zich om met zijn rug naar ons toe ging zitten en bleef maar kijken. Misschien straks eens mee naar FC Heerenveen? Verder nog een nieuwe riem, wat speeltjes en lekkers voor Boca gekocht, het is bijna zondag,……. nog heel even.=

30-11-2011

Afgelopen zondag, 27 november 2011, heeft Jacob kunnen kennismaken met zijn nieuwe pup Boca. Een super leuke Konings poedel. Boca is geboren bij de fokker Pinquerton. Later meer informatie over de fokker. Tussen Jacob en Boca was gelijk een grote klik. Alsof die twee voor elkaar gemaakt zijn. Over twee week zal Boca naar Jacob verhuizen. Een zeer spannende dag voor Jacob. Jacob gaat met Boca de opleiding van kinderhulphond volgen.