Marco en Thor, een jong team wat al een jaar bij Stichting Kind en Hulphond zit. Marco heeft de spierziekte SMA. Op de pagina “kinderen van St. Kind en Hulphond” wordt Marco voor gesteld en daar wordt ook meer over de spierziekte SMA verteld. Een kind van 8 jaar kan op een spelende manier de band opbouwen met zijn hond en ook op deze manier langzaam in gaan zien wat een hulphond is en wat het voor hem of haar kan betekenen. Marco en Thor hebben dit traject al gehad.  Dit team heeft al examen gedaan en werken met zijn tweeën als team. Marco is in twee jaar tijd zowel lichamelijk als mentaal gegroeid. En Thor is opgegroeid tot een volwassen hond van nu ruim twee jaar. Kind en Hond, samen opgroeien, samen leren en samen werken.

Marco heeft samen met zijn moeder een weblog bijgehouden en zal ook nu nog zo nu en dan een Blog plaatsen.

 

Marco en Thor

Donderdag  17 maart 2011  een bijzondere dag

Marco en Thor hebben examen gedaan en zijn GESLAAGD!!

Vanmorgen eerst gewoon naar school en om half twee kwamen Martine en Indy, best wel spannend allemaal, ook al oefen je veel, als Thor (of Marco )z’n dag niet heeft dan houdt het op. Marco was toch stiekem wel een beetje zenuwachtig,  ook omdat hij erg verkouden was.  Martine, Thor en Marco gingen eerst naar buiten, waar Marco liet zien hoe Thor netjes naast de rolstoel  loopt, netjes af laten liggen naast de rolstoel en laten zitten.

Daarna oefeningen in huis. Apporteren op schoot en op de tafel,  deuren open en dicht doen, de lamp aandoen. Marco en Thor  deden alles erg goed , ze waren allebei super enthousiast.  Na nog een paar oefeningetjes  zei Martine: je bent geslaagd.  Het oefen dekje werd geruild met een dekje zonder de L van Les en Marco kreeg een  pasje en diploma. Marco had een smile van oor tot oor, hij was supertrots.

Na 2 jaar oefenen is dit het resultaat een echt team Marco en Thor. Het oefenen en leren van nog meer nieuwe dingen stopt natuurlijk nooit, maar veel oefeningetjes worden gewoon dagelijks toegepast.

Een grote knuffel van Marco en Thor

Even weer een berichtje van Marco en Thor

Daar zijn we weer. Nog steeds winter. Thor vindt het wel leuk zo in de sneeuw, maar ik vind het toch wel een beetje koud, het mag nu wel lente worden dan hoef ik niet steeds handschoenen aan en een muts op. Op het ijs crossen met de slee achter de rolstoel vind ik wel erg leuk.

Met Thor gaat het goed. We zijn nu aan het oefenen dat Thor de deur open doet. Eerst moet hij duwen met z’n neus tegen de deur. Dan zeg ik duw deur Thor en thor duwt de deur open. Nu hebben we touwtjes aan de deur en kan Thor ook een dichte deur opendoen. Mama helpt mij nu niet meer met de deur, maar soms is Niek weer zo snel en heeft hij de deur al weer open gedaan.

Thor kan nu ook spulletjes op mijn bureau leggen of in een doos. Ik speel vaak aan een tafel en dan valt er wel eens iets op de grond. Ik kan dat zelf niet van de grond pakken, dus moest mama dat doen. Nu kan Thor het voor mij pakken. Soms is Thor te enthousiast en pakt dan van alles wat ik niet vraag om maar aandacht te krijgen. Soms is hij ook echt lui dan vraag ik iets en dan heeft Thor helemaal geen zin en loopt dan weg.

Vorige week heb ik van Martine geleerd hoe Thor kusjes kan geven Soms is z´n snuit vies en dan geeft hij ook kusjes brrr. Thor is wel echt een lieve knuffelbeer.

Marco en een poot van Thor


update: 2010-01-30

Even weer een berichtje van Marco en Thor

Wat een sneeuw lekker spelen en ravotten buiten. Eerst wel een beetje koud zo aan je poten, maar dat went snel.

Thor heeft nu z’n eigen hulphond in opleiding dekje. Best wel stoer hoor. Met een grote L van les erop. Bij Martine heb ik een paar oefeningetjes gedaan met Thor en daarna hebben we het dekje verdiend. Mensen gaan Thor nu niet meer zo snel aaien en het is makkelijker ergens binnen te komen.

Een poosje terug zijn we naar Drachten geweest, omdat ik een nieuw corset moest hebben en toen is Thor ook mee geweest. Daarna gingen we nog naar Mc. Donalds en ja Thor was natuurlijk ook mee.

Je krijgt zo best wel veel reacties van mensen die nog nooit een kinderhulphond hebben gezien. Er was ook een keer iemand die vroeg of Thor een blindengeleidehond was. We hebben wel een blindengeleidehond in opleiding te logeren gehad, een blonde labrador. Samen zijn we nog naar het herinneringscentrum Westerbork geweest . De honden konden goed met elkaar overweg net duo pinotti een blonde en bruine lab.

update:2009-10-15

Even een berichtje van Marco en Thor.

Jullie kennen mij vast wel al, maar ik zal nog even vertellen wie ik ben. Mijn naam is Marco in´t Hout, ik ben 6 jaar oud en woon samen met mijn papa, mama en broertje Niek van 3 in Witteveen. Misty, onze Friese stabij, poes scooter en natuurlijk Thor de bruine labradorhulphond in opleiding. wonen ook bij ons. Ik zit in groep 3 van obs de Tille. Mijn hobby´s zijn computeren, met lego spelen en crossen op m´n elektrische rolstoel .Ik zit in een rolstoel, omdat ik de spierziekte sma heb( spinale musculaire atrofie) Mijn spieren worden steeds minder sterk, dus moeten papa en mama mij wel vaak helpen. Een hulphond zou veel dingen over kunnen nemen, zodat ik minder afhankelijk wordt. Thor is alweer 1 jaar. Toen we Thor voor het eerst zagen was het net een klein molletje en nu…..Thor was een week oud toen we hem samen met Martine, Indy, papa, mama en Niek voor het eerst zagen. Thor senior verwelkomde ons eerst buiten het hek, een grote imposante hond, maar we waren eigenlijk stiekem allemaal op slag verkocht, wat een mooie, lieve hond. Ook Floortje de mamahond liet ons zomaar haar puppy´s zien. Ik wist toen natuurlijk nog niet wie bij ons kwam te wonen, een zwarte of bruine en welke naam moeten we dan kiezen. We zijn vaak gaan kijken bij de puppy´s en toen ze wat groter waren heeft Martine een test gedaan om te kijken wie het beste een hulphondje zou kunnen worden. Luciënne, de fokster vond het een erg mooi idee een kinderhulphond en hulphond, dat ze de pup heeft geschonken. Begin december mochten de honden naar hun nieuwe huis. Martine, Indy en mama en ik hebben Thor opgehaald. Voor het eerst in de auto en kennismaken met Misty en scooter, onze andere hond en poes. We hadden allemaal warme dekentjes in de bench gedaan zodat Thor niet koud werd. Wat een klein hondje. Even snuffelen met Misty, hij vond het gelukkig allemaal goed. Dat is ook een echte lieverd. Scooter moest er nog even aan wennen.

Thor groeit snel en ook hij mag bij mij op de kamer slapen. Wel gezellig hoor, ik heb altijd een vriendje met wie ik kan praten als ik verdrietig ben of blij. ´s Nachts wordt ik vaak wakker en dan moet mama of papa mij even omdraaien op bed, soms horen ze mij niet en dan kan Thor ze wakker maken. ( dat moet hij nog wel leren hoor!)We moeten nu veel oefenen en Thor gaat ook vaak mee in de auto. Thor was een half jaar toen hij Indy een beetje meehielp met een demo. Martine stond op een beurs in Heerenveen en daar gingen we naar toe. Ik was toen ziek daarom ging mama alleen met Thor. Ze vertelde dat Thor Indy had meegeholpen om was in de wasmachine te doen. Thor eet bijna alles wat los en vast zit, maar op de beurs liep hij netjes langs alle kraampjes met eten. Ook zijn we naar de cbs de Schutse in Aalden geweest en naar Emmen naar de Regenboog op beide scholen hebben ze veel geld verzameld voor de kinderhulphonden in opleiding.

Veel kinderen vroegen aan mij waarom ik in een rolstoel zit en wat Thor kan doen.

In de zomervakantie zijn we naar Zuid Duitsland geweest met de caravan. Thor natuurlijk ook mee. Misty mocht bij opa en oma op de boerderij logeren. Thor heeft weer veel nieuwe dingen geleerd en vriendjes gemaakt. We liepen zelfs een keer op een rommelmarkt en werden aangesproken of Thor ook te koop was. We hebben al veel leuke en ook spannende dingen gedaan sinds dat Thor bij ons woont. Eigenlijk worden we door Martine en Indy ook al een beetje herkent doordat we in de krant en zelfs op de tv zijn geweest. Een wielerploeg van team Egberts uit Borger heeft voor de opleiding van Thor heel veel geld bij elkaar gefietst op de 24-uurs mtb race in Assen. Echt ongelooflijk hoeveel mensen zich ervoor inzetten en hoe die mannen hebben gefietst. Super knap

Soms vind ik het wel eens moeilijk, omdat Thor nog veel moet leren, moet er ook veel geoefend worden en soms wil ik dan iets anders doen. Mama moppert dan op mij. Er zijn heel veel andere kinderen die ook heel graag een hulphond willen hebben en ik heb er zomaar één. En daar ben ik ook heel blij mee, ik zou hem niet weer willen missen.

Thor en ik moeten nog veel leren, maar we hebben er zin in en we zullen goed ons best doen

We houden jullie op de hoogte over alle ontwikkelingen.

Een grote knuffel van Marco en Thor