update 14-11-2011

Dit is de pagina van Tim en Rainbow.

Hier kunt u alle belevenissen lezen en zien van deze 13 jarige jongen met zijn labradoodle Rainbow. Tim heeft autis

me. Alles wat u hier dus gaat lezen is dan ook geschreven met hulp van zijn ouders en mij. Ook zal hier zo nu en dan de belevenissen te lezen zijn van Rainbow en de zusjes van Tim, Anne en Ilse. Anne en Ilse zijn knettergek met Rainbow. Ilse heeft daarbij een zware vorm van ADHD. Hoe jong Rainbow dan ook mag zijn, hij heeft nu al bewezen dat hij zijn taken

zeer serieus neemt. Tim gaat met sprongen vooruit. Tim heeft zelf al aan durven te geven, wanneer hij iets niet wil. Toen Tim nog naar de basisschool ging was vrijdag de dag dat Rainbow bij de buurvrouw doorbracht. Vanaf het moment dat Tim Rainbow had, bleef Tim niet meer bij de buurvrouw eten. Hij ging Rainbow halen en naar huis. Nadat hij een broodje h

ad gegeten liet hij Rainbow netjes uit en na het uitlaten nam hij Rainbow mee naar boven om nog even wat huiswerk te maken. Voordat hij weer naar school ging bracht hij Rainbow weer terug naar de buurvrouw. Op deze manier heeft Tim een hele sterke band ontwikkelt met Rainbow en heeft hij een groot verantwoordelijkheid gevoel gekregen. Tim is de baas van Rainbow. Tim gaat nu naar het voortgezet onderwijs. Dankzij het werken met Rainbow is de overgang naar deze school een stuk rustiger verlopen. Tim en Rainbow

zijn niet meer zonder elkaar voor te stellen. Niemand mag Rainbow vasthouden, alleen Tim. Hij is dolgelukkig met Rainbow. Op zaterdag gaat Tim naar een zorgboerderij. Twee jaar geleden was dit nog niet in te denken dat Tim dit soort activiteiten zou gaan ondernemen. Dankzij het aan zijn zijde hebben van zijn maatje Rainbow is Tim compleet veranderd. Rainbow en Tim een mooi en goed team wat goed met elkaar samenwerkt en niet meer zonder elkaar kan.


 Oktober 2011

Lekker een weekje hersftvakantie, fijn met z’n allen uitwaaien in Zeeland. Vast onderdeel van de herfstvakantie is het bezoek aan een kledingzaak voor het kopen van een stapel broeken. Tim wil maximaal 1 winkel in en alleen als Rainbow meegaat. Dat laatste is logisch maar dat eerste iets minder. Vol goede moed dus op pad naar die ene winkel (waar we altijd heen gaan). Rainbow mee natuurlijk. Gelukkig hebben ze ook dit keer alle maten weer ruimschoots op voorraad. Tim gaat samen met Raintje de paskamer in om een broek te passen. Hoera hij past (geen overtuigingskracht nodig voor een tweede poging;-). We zoeken in dezelfde maat nog een stel broeken en gaan dan gauw naar de kassa. Nog niet zo lang geleden zou Tim direct naar buiten zijn gelopen waar hij dan stond te wachten tot ik had betaald. Nu blijven de heren gezellig, met mij, bij de kassa wachten waar Raintje z’n neus nog even in een doos kledinghaken duwt, want dat rammelt zo leuk.

Tot mijn verbazing wil Tim nog wel een winkel in. Zijn zus heeft hem namelijk verteld dat ze daar leuke shirts hebben. Nadat ik hem heb uitgelegd dat de muziek wel heel hard staat in die winkel, besluit hij toch dat we er naar toe gaan. En ja hoor, samen met zijn hond loopt hij voor mij uit naar binnen. Hij blijft wel na 5 meter staan want de herrie en ook de visuele prikkels zijn nogal overweldigend. Achter mij aan lopend gaat het beter en vinden we snel de shirts. Hij weet al welke hij wil, de maat gokken we, er staat geen rij bij de kassa dus we kunnen lekker vlot weer naar buiten. Tim is heel trots en ik niet minder. Lang leve Rainbow als trouwe maat in lastige situaties!

De heren hebben trek in ijs. Rain laat dit merken door te proberen zijn poten tegen de ijs-vitrine te zetten. Tim eet zijn welverdiende ijs en Rainbow krijgt de nodige hapjes mee. Tim vindt het na het ijsje zelfs een goed idee om nog wat lekkers voor zijn hond te gaan kopen in de dierenwinkel. Dus drie winkels in plaats van eentje. Dat is een ongekende prestatie!

Natuurlijk is zo’n vakantie ook lekker om op het strand te wandelen. In Rainbows geval om, als een dolle, te rennen. Als we het strand oplopen raakt hij helemaal door het dolle heen. Gelukkig mag hij lekker los lopen. Hij rent dan eerst een stuk of 5 rondjes om ons heen en gaat vervolgens met alle beschikbare viervoeters heen en weer sprinten. Zijn er even geen andere honden dan gaat hij zeewier vangen of achter de zeemeeuwen aan. Tim moet hier altijd heel erg om lachen. Hij weet dat Raintje steeds weer even terugkomt om te zien of zijn baasje er nog is. Je ziet Tim genieten omdat zij hond zo’n lol heeft.

Inmiddels is de vakantie al weer om en is Tim ook weer druk met school. Voor en na school zijn Tim en Raintje eigenlijk altijd samen. Het is superfijn dat je vriendje op je staat te wachten als je uit schoolkomt.

Groetjes en tot de volgende keer.

Augustus 2011

Vakantie in Zeeland met mijn baasje Tim.

Bij de caravan heb ik veel met twee katjes gespeeld die elke keer weer naar mij toe kwamen. Tim vond de katjes ook heel lief trouwens, dat was wat minder leuk want ik wil eigenlijk al zijn aandacht voor mijzelf. Op het strand mocht ik elke avond los rondrennen. Lekker spelen met Tim, stokken halen, zeewier slepen en met andere honden spelen. Ook geinig om paarden te achtervolgen en daar dan een paar rondjes omheen te sprinten. Geloof niet dat de ruiters dat zo leuk vonden trouwens. Maar ja, er stond echt op het bordje dat ik los mocht dus daar moeten ze maar aan wennen. Na al dat rennen en plonzen terug naar de camping en daar kreeg ik dan altijd nog wat lekkers waarna ik fijn ging slapen op mijn kleedje in de caravan.

Er is ook een heel leuk bos met lekkere modderpoeltjes om doorheen te stampen. Aan mijn vacht kun je dan precies zien hoe diep het poeltje is.

Verder heb ik Tim heel goed geholpen met winkelen. Tim houdt daar niet van maar samen is het best lollig. Zeker omdat er vaak wel een ijsje te smikkelen valt waarvan ik natuurlijk ook een beetje mag proeven. We kochten zo’n werpgeval met een tennisbal. Die hebben we heel veel gebruikt totdat ik met bal en al water ging drinken in een kanaal. Water drinken met een bal in je bek gaat lastig dus liet ik de bal even los. Lag ie ineens middenin het kanaal. Tja en zwemmen, daar begin ik niet aan hoor, dus die bal, die ligt daar nog steeds. De tweede bal heb ik in een omgeploegde akker laten liggen toen er een haas langs kwam. Die moest ik toch even achterna. Beestje was me te snel af trouwens.

Er was nog een Labradoodle op de camping. Die was pas 6 maanden en net zo’n stuiterballetje als ik. We hebben elke dag samen gespeeld, heel gezellig. We hebben al afgesproken voor volgend jaar. Dan is ie groot en sterk, net als ik, en gaan we samen op het strand spelen. Tim vindt het een goed idee, die moest heel erg lachen om ons.

Groetjes en high five van Rainbow

 

Juli 2011

Tim&Rainbow naar de Rege

nboogschool.

Al weer, meer dan, twee jaar geleden hebben de leerlingen van De Regenboogschool in Emmen een sponsorevenement georganiseer

d voor Stichting Kind en Hulphond. Door deze sponsoraktie heeft de Stichting, voor Tim, Rainbow kunnen aanschaffen en de opleiding voor Therapiehond kunnen realiseren. In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd met dit tweetal. Ze zijn echte maatjes geworden, doen bijna alles samen zoals: Huiswerk maken, slapen, spelen, wandelen, tv kijken, winkelen (niet echt een hobby van Tim, wel van Rainbow die het liefst alle schoenen in de schoenenwinkel voor z’n baasje uit de rekken haalt), in de tuin werken (Raintje kan heel goed graven en poot zijn kluiven tussen de aardappelplanten van Tim;-). Rainbow is

inmiddels ‘afgestudeerd’ en een volwaardige therapiehond geworden.

Het bezoek aan de Regenboogschool was erg leuk. Tim vond het best spannend want hij houdt niet zo van drukte om zich heen en al helemaal niet van ‘in de belangstelling staan’. Raintje vond het ook spannend en bleef vlak bij Tim. Samen met Martine en Indy hebben ze eerst aan de leerlingen van de bovenbouw en daarna aan de kids van de onderbouw verteld over Tim&Rainbow. Er werden veel vragen gesteld en iedereen mocht Rainbow even aaien. Samen met Tim demonstreerde Rainbow zijn talent voor verstoppertje spelen door Tim, die helemaal achter in de zaal verstopt zat, razendsnel terug te vinden.

Het is echt heel fijn dat Tim&Rainbow door de inzet van deze leerlingen de kans hebben gekregen en gegrepen om samen te zijn. Nu genieten ze samen van de, lekker lange, schoolvakantie van Tim. Veel samen spelen en nog een paar weken naar de camping waar je lekker naar het strand of bos kan.

Tot de volgende keer.

Groetjes van Tim en een high five van Rainbow.

Examendag voor Tim en Rainbow.

Tim had geen idee, nee gewoon gezellig een dagje naar Martine en dan samen naar de dierentuin. Gezellig met Indy en Rainbow erbij natuurlijk. Met dit leuke uitstapje in het vooruitzicht, dat bijna nog in het (regen)water dreigde te vallen, reden wij naar Westerbork. Bij Martine wat drinken en, na een blik op buienradar, richting Emmen. Tim en Rain voorop. De laatste regendruppen hebben we genegeerd en het topteam ging voortvarend op stap tussen de beestenverblijven door. Tim lette goed op z’n hond en andersom. Raintje ging keurig zitten en liep daarna weer netjes mee op commando van Tim. Volgen, zitten, op Tim letten. Keurige hond hoor. Dat heeft Tim hem goed geleerd.

Helaas bleek buienradar wat voorbarig met de beloofde opklaringen dus na een uurtje hebben we een warme/droge locatie gezocht met uitzicht op de giraffen en zebra’s (Tims favorieten) Onder het eten van een groot bord friet vertelde Martine aan Tim dat hij in het afgelopen uur samen met Rainbow examen had gedaan en was geslaagd. Tim was zeer verbaasd en ook heel blij met het nieuwe dekje voor Rainbow. Een echt therapiehulphonddekje (dit woord is goed voor heel veel punten bij scrabble) die Rain natuurlijk onmiddellijk aan kreeg. Rain vond het allemaal prima hij kreeg lekker veel koekjes van Tim dus zijn dag kon ook niet meer stuk. Na het eten hebben we de diverse favoriete dieren van Tim allemaal bekeken. Waaronder ook de nijlpaarden. Rainbow schrok zich een sprong in de lucht van een nijlpaard die vlak voor ons opdook en zijn bek wijd open deed. Groots vertoon van overmacht en een bange blaffende Rainbow die het liefst het hazenpad had gekozen. Gelukkig hielp een extra hondenkoekje en aangezien het hele gezelschap enigszins vermoeid raakte was dat een mooie afsluiting van het dierentuinbezoek.

Thuis bij Martine kreeg Tim nog een echt diploma en een hulphonden pasje. Hij was er heel blij mee en supertrots op Rainbow. Dat is terecht en wij zijn supertrots op Tim. Hij is dol op zijn hond en betrekt hem overal bij. Rainbow draagt erg bij in het zelfvertrouwen van Tim door er gewoon te zijn.  Samen maken ze huiswerk, gaan ze spelen, wandelen, slapen. Dit geeft Tim de zo noodzakelijke vriendschap die hij met leeftijdsgenoten moeilijk kan sluiten.

Martine, bedankt dat je dit mogelijk heb gemaakt voor Tim.

Petra

23 augustus 2010-08

Ook voor Tim en Rainbow is de vakantie nu echt afgelopen. Ze moeten er allebei even aan wennen. Niet meer de hele dag samen. Raintje vindt het even helemaal niks dat zijn baasje overdag naar school gaat en hem helemaal niet meeneemt. Baasje kwam vandaag nogal moe uit school na de eerste dag van de introductieweek. Samen op de bank hangen was het enige waar ze daarna samen zin in hadden.

In de vakantie was het superleuk. Samen naar het strand (vooral ’s avonds want dan mag Raintje lekker los lopen), naar het bos, naar een museum of naast de fiets mee. Raintje heeft op de camping veel goed werk verricht. Een knulletje van 6 jaar die uit de buurt van alle dieren moet blijven in verband met allergie kon lekker met Rain knuffelen. Helemaal geen last. Mooi om te zien hoe Rain keurig naast dat stralende ventje aan de riem liep met Tim in de buurt om het in de gaten te houden. Twee peuters op de camping waarvan de ouders stomverbaasd stonden te kijken dat die mannetjes zomaar een hond durfden te aaien. Allebei waren ze tot dan toe bang voor honden. Een echte Therapiehond zoals je ziet.

Het strand is wel favoriet bij Rain. Lekker doelloos rondscheuren over het zand, zeewier opjagen 😉 en vangen. Door de zee rennen, achter de krijsende meeuwen aan en met andere honden dollen. Ook assistentie verlenen met kuilen graven doet ie goed. Meestal belandt het opgegraven zand in een openstaande tas of op een luierende rug. Ja hij kan goede mikken.

Groetjes van Tim en Rainbow

Februari 2010,

Wat een fantastische winter toch. Al die sneeuw. Rainbow is er dol op. Achter de sleetjes aan de dijk af, achter de schaatsers aan op de dijksloot, graven en helpen met het bouwen van een iglo. Hij vindt zichzelf een waardevolle hulp daarbij maar daarover zijn de meningen verdeeld. Nu de sneeuw zo’n beetje is gesmolten is de modder een goed alternatief. Door modderplassen rennen is wat Raintje betreft minstens even leuk. Hoe smeriger hij wordt hoe leuker hij het vindt. Tim moet vaak lachen om de fratsen die zijn hond uithaalt. Met een stalen gezicht (ik doe echt niets verkeerd hoor) doet Rainbow dagelijks meerdere pogingen tot het achterover drukken van wanten, sloffen, mutsen, enz. Tot zijn grote verdriet mislukken de meeste pogingen maar soms heeft hij mazzel. Tims telefoon is Total loss geraakt tussen de kaken van zijn hond. Ja, er zat ook zo’n leuk, onweerstaanbaar, zacht beschermhoesje omheen! Tim zit er niet mee, Rainbow kan niets verkeerd doen in zijn ogen en dus eigenlijk zijn het partners in crime op zo’n moment. Gelukkig hebben ze ook al veel geleerd samen. Tim zorgt erg goed voor zijn hond, hij voert hem, laat hem uit en, heel belangrijk, speelt veel met Rainbow. Ze doen verstoppertje, vangspelletjes, rennen achter elkaar aan door de tuin en hebben veel pret samen. Tim heeft van Martine geleerd hoe hij Rainbow kan laten apporteren. Dat gaan ze nu heel veel oefenen samen. Tim lijkt het wel wat. Hij laat iets vallen en zijn hond geeft het weer terug. Lekker makkelijk! Het gaat dus heel goed met Tim en Rainbow. Nog veel beter dan wij hadden verwacht toen wij voor het eerst kennismaakten met die, toen nog, kleine pluizenbol.

Voor het eerst in de sneeuw:

Donderdag:

Ik ging om ’s ochtends half zeven naar beneden om Rainbow even in de tuin te laten want ik zag dat er sneeuw lag. Ik liet Rainbow er uit, hij begon te ruiken, hij ging rennen. Rainbow was door het dolle heen. Hij vond het heeeeeeel erg leuk. Hij had geen zin meer om naar binnen te gaan maar moest toch nog even mee. Om kwart voor zeven gingen Ilse, Anne en ik samen met Rainbow buiten spelen, we gingen sneeuw op een hoop gooien en de buurjongen kwam ook helpen. We gingen een iglo bouwen en Rainbow ging in het rond rennen en springen door de sneeuwhoop en de hele tuin. Het is zo leuk, samen in de sneeuw.

Vrijdag:

Het had nog meer gesneeuwd dat vond Rainbow leuk, hij mocht er in rennen en we gingen door de sneeuw wandelen. We hebben nog meer sneeuw verzameld voor de iglo, Rainbow liep heel goed in de weg dus het schoot niet zo erg op. ’s Avonds was Rainbow helemaal uitgeteld. Hij slaapt altijd in mijn kamer, in de bench. Maar sinds een week blijft de bench open. Hij ligt nu meestal lekker op zijn dekentje op mijn bank vlak naast mijn bed. Dat is heel gezellig.

Groetjes van Tim

 

Oktober 2009

Herfstvakantie.

In de vakantie waren wij in Zeeland. Rainbow vond het heel leuk. Op het strand doet hij heel grappig, hij speelt dan met het zeewier en graaft kuilen. We gingen samen op het strand rennen. Ik heb geholpen met de aardappeloogst. Rainbow kon toen niet mee. Hij kwam wel even kijken. Op de camping was het heel rustig. Rainbow kon gewoon los lopen en dan ging ik met hem spelen met de bal. Rainbow heeft een hele dikke vacht nu. Die is heel zacht. Hij kan ook kusjes geven. Dat is grappig. Rainbow is altijd blij als hij mij ziet en ik ook als ik hem zie. We gaan dan eerst knuffelen en dan spelen. Martine heeft mij spelletjes geleerd met Rainbow. Verstoppertje is heel leuk. Als Rainbow goed luistert krijgt hij wat lekkers.

Groetjes,

Tim

29-09-2009

Hoi hier een berichtje van Tim en Rainbow.

Het gaat heel goed met Rainbow, hij groeit heel snel. Hij is dol op spelen en rennen. Hij kan al best goed luisteren. Hij reageert op: hier, zit, lig, high five en kan al een beetje rondje draaien als ik dat vraag. Rainbow is altijd blij als hij mij ziet en ik ben ook heel blij als ik Rainbow zie. Als ik hem ’s ochtends uit de bench haal krijg ik een heleboel likken over mijn gezicht. Rainbow kan heel goed verstoppertje spelen met mij. Ik verstop mij dan en Rainbow gaat mij dan zoeken. Als het hem lukt zijn we allebei heel blij. Rainbow helpt mij in de tuin. Hij kan alleen nog niet zo goed schoffelen. Maar wel hele diepe kuilen graven. Daar kan ik dan weer een plantje inzetten dus dat is handig. Rainbow is ook een tunnel aan het graven naar het kippenhok. Ik gooi die steeds dicht en dan begint hij weer opnieuw. Pas mocht hij mee naar het strand Daar hebben wij samen kuilen gegraven en Rainbow heeft zeewater geproefd. Dat vond hij niet lekker.

Tot de volgende keer,

Groetjes van Tim en high five van Rainbow

 

update:2009-09-23

 

Tim en Rainbow waren afgelopen zaterdag in Westerbork voor hun eerste “training”. Natuurlijk moest dit op video en foto gezet worden. Kleine Rainbow is niet echt klein meer, kan ik u vertellen. Het gaat heel erg goed. Tim en Rainbow worden al een echt team. Tim heeft continu lopen stralen. Je ziet dat hij dolgelukkig is met Rainbow. En daar doet Stichting Kind en Hulphond het voor. Rainbow was ook overduidelijk heel gelukkig. Hij heeft zijn plek gevonden bij de kids Tim, Ilse en Anne.

 

Rainbow wordt geplaatst bij Tim! Eindelijk thuis

Eindelijk was het zover, vorige week, kwam Rainbow bij mij. We gingen direct buiten spelen met een bal. Indy deed ook mee. Rainbow is heel erg lief. Toen Indy, Martine en haar moeder naar huis gingen bleef Rainbow bij mij. Hij vond dat, gelukkig, erg leuk. De afgelopen week hebben we veel gespeeld met ballen, knuffels en de slof van mijn zusje. Rainbow heeft de kinderen in mijn klas leren kennen. Hij kan al heel goed luisteren naar mij. Als hij goed luistert, krijgt hij een stukje hondenkoek. Hij gaat keurig zitten als ik dat zeg en geeft ook een high five. Ik verzorg hem (heb ook al geholpen met borstelen) maar het aller-leukst is spelen en als Rainbow moe is knuffelen. Rainbow slaapt ‘s nachts op mijn kamer, in zijn bench. Als ik wakker wordt doe ik mijn kleren aan en dan mag hij uit de bench. Dan is hij heel blij. Ik krijg dan een paar likken en hij rent om mij heen. Dan gaat hij naar buiten voor een plasje. Ik weeg dan zijn eten en dat weet hij al. Rainbow gaat dan keurig zitten. Hij mag pas gaan eten als ik alsjeblieft zeg. Ik heb hem al uitgelaten in het bos en bij een park. Ik ga dan met mijn moeder en soms met mij zusjes. Maar ik houd Rainbow dan vast! Ook wandelen we door ons dorp langs schaapjes, pony’s en eendjes. Hij wil graag achter de eendjes aan maar dan moet hij het water in en dat wil hij niet.

Groet en high five van

Tim en Rainbow

 

Tim stelt zich voor door middel van een gesprekje met zijn moeder. Dit gesprekje heeft plaatsgevonden rond 15 augustus 2009 :

Wie ben jij:

Ik ben Tim ik ben 11 jaar ik ga naar groep 8 mijn hobby is in de tuin werken ik golf ook af en toe. Ik ben dyslectisch en heb autisme.

Wat doe je allemaal in je tuin?

Ik haal onkruid uit de tuin en groente en fruit uit de tuin en kas en in de tuin en kas onkruid weg halen en water geven.

Zit je op een leuke school?

Ja, een kleine school in mijn dorp. Er zitten 65 kinderen op mijn school. Ik vind rekenen het leukste vak. Als de kinderen veel lawaai maken mag ik een rustig plekje zoeken om te werken.

Waarom wil jij graag een hond?

Omdat het dan een vriendje wordt en dat je met hem kan spelen.

Waarom koop je niet gewoon een hond?

Je weet niet of de hond ziek is of dat die niet goed op gevoed is. Mijn papa is allergisch voor dierenharen en huidschilfers. Dus ook voor veel honden. Maar niet voor de Labradoodle. Mijn hond wordt een therapiehond. Niet alle honden kunnen dat worden.

Wat doen Martine en Indy allemaal voor jou?

Martine helpt met een hond zoeken en iemand die mij kan helpen de hond te trainen. Zij geeft ook heel veel informatie. Indy likt aan mijn handen en ik speel met hem. Er is een school die geld heeft ingezameld voor Martine. Ik vind dat super. Als Rainbow er is gaan Rainbow en ik 1 keer in de maand naar Martine om te oefenen.

Een Labradoodle? Wat is dat voor een hond?

E en labradoodle is een kruising tussen en labrador en een poedel.

Heb je veel vrienden?

Nee ik speel soms met mijn buurjongen. Ik vind het moeilijk om samen te spelen. Vooral als er veel kinderen meedoen. Dan is het gauw te druk voor mij en krijg ik hoofdpijn.

Je hebt Rainbow al ontmoet?

Ja, bij Martine. Het is een heel lieve hond. Ik heb met hem gespeeld , geaaid en vastgehouden. Zo leuk. Hij houdt van hele grote kluiven, dat is grappig.

Wanneer komt Rainbow bij jou wonen?

Deze week komt hij. Hij heeft al veel geleerd van Martine en Indy. Hij komt als je hem roept, gaat al zitten en slaapt ‘s nachts heel goed door.

Wat ga je allemaal doen met Rainbow?

Heel veel spelen, knuffelen, voeren, uitlaten, borstelen en hem nog heel veel leren. Ik neem hem overal mee naar toe. Hij mag alleen niet mee naar school. Dat is jammer maar school is voor een hond niet zo leuk. Als ik uit school kom ga ik fijn met Rainbow spelen in de tuin en als hij aan mij gewend is ook op de dijk. Daar kunnen we lekker rennen. Rainbow mag op mijn kamer slapen, in de bench. Het lijkt mij fijn om ‘s ochtends, als ik wakker wordt, samen te zijn.

Ilse, zusje van Tim, heeft van de eerste paar dagen dat Rainbow bij hun thuis woonde een dagboekje bijgehouden:

Dag 1, vrijdag 28 augustus

Martine is met haar moeder Indy en Rainbow naar ons gekomen. Ze kwamen Rainbow brengen. Ik kwam thuis en Rainbow ging gelijk liggen van kietel even onder mijn buik. Dat had ik gedaan. Toen ging hij even slapen. Daarna heb ik hem nog een paar keer geroepen. Toen gingen Indy, Martine en haar moeder weer naar huis en moesten wij naar boven met Rainbow. Anders wou Rainbow met ze mee. Toen ze weg waren gingen we weer naar beneden en hebben we nog even met hem gespeeld en s’avonds nog lekker naast hem op de bank gezeten.

Dag 2, zaterdag 29 augustus

Vandaag was het voor Rainbow slapen en spelen. Ik heb heel veel met hem buiten gespeeld en daarna nog met Lobke met Rainbow gespeeld hij lag lekker te slapen in de keuken, wordt ie wakker gemaakt door een paar gillende buurkinderen. Hij had zo iets van, nou ja zeg lig ik lekker te slapen word ik wakker gemaakt. Toen kreeg ie nog eten hap schrok haphaphaphaaa.

Dag 3, zondag 30 augustus

Het ging heel goed vandaag. Rainbow had al zijn poepjes en plasjes buiten gedaan en ging om 11 uur slapen. Maar hij ging om drie uur de bench even verbouwen. Toen hij door had dat, dat niet helemaal ging lukken is hij weer gaan slapen. Tussen de middag gingen we even wandelen bij de golfbaan dat was heel leuk daarna gingen we even weg en bleef papa thuis om op Rainbow te passen. Net zijn we met hem bij de buren geweest om Rainbow met hun hond Bubbels te laten spelen dat ging heel goed.

Dag 4, maandag 31 augustus

Ik moet nu naar school en Rainbow geeft me een kusje en ging mee dag zeggen toen ik met mijn buurmeisje Lobke naar school fietste. Toen ik uit school kwam was Rainbow heel blij s’avonds moest ik naar atletiek en gingen mama, Tim en Rainbow wandelen dat vond Rainbow heel heel heel leuk

Dag 5, dinsdag 1 september

Vanochtend moest ik naar school kreeg weer een kus van Rainbow. Papa was vandaag samen met Rainbow thuis. Toen ik uit school kwam lag Rainbow op de grond naast de bank bij Tim dat zag er leuk uit.