Stichting Kind en Hulphond werkt met verschillende rassen en kruisingen. Tijdens de intake van het gezin wordt er bekeken en besproken wat u als gezin wilt, maar ook wat voor hond er het beste bij u als gezin en bij het kind past. Het is dus zeker niet zo dat er alleen maar met golden retrievers of labrador retrievers wordt gewerkt. Juist niet! Op deze pagina worden een aantal rassen/ kruisingen besproken die geschikt kunnen zijn om opgeleid te worden tot kinderhulphond.

Golden retriever:

Deze watervogel-apporteur wordt nu voornamelijk als gezinshond gehouden. De Golden Retriever is een sociale, vriendelijke, evenwichtige en meegaande hond met een bovengemiddelde intelligentie. Het ras blaft weinig. Het is erg trouw, wordt niet graag alleen gelaten en werkt graag voor de baas. Goed gesocialiseerd is het sociaal naar andere honden en huisdieren. Vaak zijn ze te zachtaardig om zich tegen kinderen te verzetten, daarom moeten ouders erop toezien dat de hond niet geplaagd wordt. Golden Retrievers zijn mensenvrienden die uw bezoekers -gewenste én ongewenste- vriendelijk benaderen,

 

Koning Poedel

De grote of koningspoedel is een geweldige hond met een fantastisch karakter, zij hebben een grote intelligentie en de will to please. Zij zijn  trouw en alles wat je met een poedel doet is plezier voor 2. Het is een echte hond in tegenstelling wat sommige mensen over hun uiterlijk zeggen


 

 

Golden retriever/labrador retriever

Een fijne kruising om mee te werken. de sterkste genen overheersen, als het goed is ten misnte. Je hebt de vrolijkheid van de labrador, het apporteren van beide honden, het werkvermogen van beide rassen, het knuffelige en huiselijke van de golden, maar deze hond heeft ook een grote wil te please. Eigenlijk is het gewoon een top combinatie!

 

 

Golden retriever/stabij

De Stabij is als huishond aanhankelijk, zacht en lief. De hond is schrander, leerzaam en gehoorzaam. In huis of op het erf is de Stabij een rustige maar waakse hond, niet vals noch bijterig.

Goldendoodle

De goldendoodle heeft een vriendelijk, sociaal karakter en ze haren iets minder uit. Goldendoodles zijn leergierig, werken graag, stabiel ( de meesten) en heerlijke honden om in huis te hebben. Ze kunnen zowel als gezinshond, maar ook prima voor een stel of ouder echtpaar. De goldendoodle is net als de koning poedel in drie maten te vinden: small, medium en large.

 

 

BINNENKORT KOMEN HIER NOG EEN PAAR RASSEN BIJ TE STAAN, WAARONDER DE:

SPAANSE WATERHOND

COCKER SPANIEL

SNAUZER MEDIUM

Voersponsor hulphond Indy
& Kinderhulphonden
Stichting Kind en Hulphond