Na een intensieve opleiding van drie maanden zijn Indy en ik afgestudeerd bij Stichting de Hond Kan De Was De Doen. In 2006 is de stichting overgegaan in Hulphondenschool De Click. De opleidingsperiode was een intensieve, maar onwijs leuke periode. Niet alleen Indy, maar ook ik heb erg veel geleerd in deze tijd. Tijdens de interne lesweek is de ommezwaai gekomen bij Indy en mij. Indy was best een moeilijke ( lees; eigenwijs en zelfstandig ) hond. Ze was een hond waar je echt de regie over moest hebben. Was ik niet vanaf dat moment anders met Indy omgegaan, dan had zij de regie over genomen en was het echt heel moeilijk geworden om lekker met Indy te kunnen werken. Wat ik het moeilijkst vond tijdens de interne lesweek was het 2 dagen volledig negeren van Indy. Geen gratis aandacht meer geven, voor elke aai moest ze wat doen. Na twee dagen had ik wel een heel andere hond. Het resultaat van die twee dagen volledig negeren. Het is het dus wel waard geweest. Indy is een super hulphond en een geweldig maatje. Ik heb respect voor Indy en Indy heeft respect voor mij. En het mooiste vind ik dat Indy nog een echte hond is! Ze heeft nog steeds de streken van een ondeugende puber, maar werkt als een paard. In januari 2006 heeft Indy haar diploma voor hulphond behaald. Dit heeft mijn leven voorgoed veranderd. Dankzij mijn zwarte stuiterbal kan ik zelfstandig blijven wonen en leven. Door deze manier van opleiden ben je instaat als deelnemer je hond ook nog vaardigheden bij te leren wanneer dit nodig is. Dus wanneer je achteruit gaat op lichamelijk gebied en je hond moet wat nieuws leren, dan kun je dit zelf inzetten. Lukt dit niet dan mag je altijd een beroep doen op de Hulphondenschool. Daarnaast moeten we jaarlijks een herhalingstest doen. Dat is een eis van de zorgverzekeraars. Die vergoeden de hulphonden voor volwassenen en willen kunnen zien dat een hulphond blijft presteren en op het zelfde niveau blijft.  De afgelopen twee jaar is door ziekte van Indy de jaarlijkse test niet mogelijk geweest. Maar ook al was en is Indy ziek, ze blijft voor mij doorwerken. En dat vind ik al een test op zich!

Wanneer mensen mij zien denken ze dat ik alleen maar een beenamputatie heb en dus geen hulphond nodig heb. Maar wanneer ik dan uitleg wat voor handicap en ziekte ik heb,( een progressieve ziekte in het zenuwstelsel wat nu in mijn hele lichaam zit inclusief een aantal organen en ogen. Het is een soort familie van MS)en wat Indy voor mij betekent, valt hun mond open en worden hun ogen zo groot als schoteltjes van verbazing. Op deze pagina staan een aantal foto’s, maar ik heb ook een leuk filmpje bijgevoegd. Hierop is te zien wat Indy allemaal doet in het dagelijkse leven om mij te helpen en te ondersteunen. U zal zien dat ze het ook erg leuk vindt om samen te werken. Indy is een harde werker en doet het ook graag. Zelfs het wasgoed in de wasmachine doen, waar toch veel mensen een hekel aan hebben gaat met een hoop plezier en lol in een razend snel tempo de wasmachine in, er later weer uit en de droger weer in. Haar staart staat geen moment stil en haar ogen twinkelen er over.

Wat zijn de werkzaamheden van mijn maatje en hulphond Indy:

• Deuren openen en dichtdoen ( zowel met touwtjes als met voorpoten)
  • Dekbed over mij heen trekken en van mij afhalen
  • Helpen met bed afhalen
  • Kussens aangeven
  • Als de telefoon gaat deze pakken en aangeven
  • Voorwerpen op naam apporteren/brengen, ook op afstand ( ligt iets boven dan is ze te sturen)
  • Helpen met opruimen
  • rommel in de prullenbak gooien
  • prullenbak open maken
  • Prullenbak terugbrengen na leeggooien container
  • helpen met het openscheuren van snoeppapiertjes en vleeswarenzakjes