15-08-2011

Blijft Indy wel iets bespaart? Volgens mij niet. Had ik in de update nog de wens/hoop uitgesproken dat het bij dat lange lijstje van blessures en aandoeningen zou blijven. Dat Indy het met haar medicijnlade vol zou kunnen trekken tot haar 14e levensjaar. Dat we de komende 2 jaar, of in ieder geval dit jaar niet meer richting Wilhelminaoord ( de tweede lijn kliniek) zouden rijden. Dat Proteq alleen maar rekeningen binnen kreeg van medicatie, entingen en wormkuren.

Helaas, het mocht niet zo zijn. In dit nieuwsbericht komen twee meldingen te staan, waarvan 1 niet zo erg is. Die met haar darmen te maken hebben. Gewoon nog meer medicatie. Er kan nog meer bij! Indy heeft de ziekte van crohn. Naast het feit dat een stuk dunne darm niet meer werkt, heeft ze dus ook nog de ziekte van crohn. Ach, wat maakt het ook uit…..Ze was de laatste tijd weer ziek. Wilde niet eten, gaf over en haar ontlasting ging weer de foute kant op. Dat verhaal zal ik iedereen besparen. In ieder geval, we moesten weer naar dokter Tjalsma. De specialist van Indy. En toen gingen we naar huis met nieuwe medicijnen, in de toekomst zou Indy aan de prednison moeten en ze had de diagnose ” Ziekte van Crohn “

Ook had ik een tweede afspraak bij de orthopeed voor die week mee gekregen. Indy liep al langer moeilijk met haar achterhand. Zo nu en dan begon ze te kreupelen. Zelf had ik de stille hoop dat het spierspanning zou zijn of dat het door de buikpijn zou komen. Niet dus!!!!

De orthopeed had het binnen een minuut door. Indy heeft haar bij de knieën kapot. Doordat ze al vanaf haar eerste werkt als hulphond, we vele demonstraties hebben gegeven, behendigheid hebben gedaan ( waar Indy natuurlijk over fanatiek was en ik ook), vele kilometers hebben gemaakt met de scoot ( een paar jaar geleden heb ik het uitgerekend en toen had Indy al een paar 1000 km gelopen dus tel maar uit….) etc. Haar voorste kruisbanden zijn niet meer goed en de meniscussen niet meer. Er staan haar weer twee operaties voor de boeg. 26 augustus zal de eerste plaatsvinden, waarna er een revalidatie-tijd van drie maand nodig is. Indy zal dus ruim een half jaar uit de running zijn. Dit is niets voor Indy. En niets voor mij. Dit is echt het ergste wat Indy kan overkomen. Een hond ide zo van rennen, zwemmen en achter de bal aan gaan houdt. Die moet straks verplicht een paar maand aan de lijn. HELP!!!!!!!!!!!

Wat zie ik er tegenop. Mijn schatje weer ziek en weer geopereerd. Het is zo oneerlijk.