Waarom een kinderhulphond? De moeder van Marco heeft het opgeschreven:

Samen met Martine hebben we een lijstje gemaakt wat Thor voor Marco zou kunnen doen. Het grootste punt was iets van de grond weer op tafel of op het rolstoelblad leggen. Marco is daarin altijd afhankelijk van anderen en moet dan ook vaak vragen en wachten. Deze taak kan Thor dan overnemen. Daarnaast heeft Thor geleerd om deuren open en dicht te doen, een dekbed overtrekken. Iets naar Marco brengen. En het belangrijkste natuurlijk een echte vriend, een maatje door dik en dun. Thor slaapt bij Marco op zijn kamer, Marco kan alles aan Thor kwijt, wat hij niet aan anderen kan of wil vertellen. Hij voelt zich nooit alleen.

We zijn al een tijdje aan het trainen soms was dat best wel moeilijk. Marco is natuurlijk een echte jongen en vooral in het begin kost iets aanleren veel tijd, veel herhalingen, veel oefenen Als je dan nog niet direct resultaat ziet, is het erg moeilijk voor een jongetje van 5 om te zien wat het resultaat kan worden. Wat erg mooi is dat Indy een grote voorbeeld is voor Marco en natuurlijk ook voor Thor. Indy laat dingen zien die Thor ook zou kunnen doen of al kan. Martine heeft allerlei  spelletjes bedacht om zo spelenderwijs dingen aan te leren. Thor is ook een echt dieseltje om zo maar te noemen, het kost tijd, maar als hem iets is aangeleerd vergeet hij het niet zomaar weer.

Thor en Marco zijn natuurlijk nooit uitgeleerd, elke dag blijven oefenen en herhalen en het toepassen van de dingen die zijn geleerd.

Leuke gebeurtenissen zoals opname van SBS6 , samen met Indy een demonstratie geven, samen met nog 2 teams (2 rolstoelers met hun hulphond) een minuut lang gratis winkelen bij petsplace en nog veel meer leuke dingen. Maar vooral het helpen van die kleine dingen, wat  voor Marco juist zo’n verschil maakt. Marco hoeft niet meer te wachten of iemand tijd heeft om het speelgoed van de grond te pakken, of even de deur voor hem open doet. Hij is minder afhankelijk van anderen. Hij heeft altijd een speelkameraadje, een maatje door dik en dun.