Update: 07-03-2012

Van alles wat. Recepten,gedichtjes, spreuken, leuke plaatjes, kleurplaten, vraag en antwoord, werkstukken van kinderen etc. Alles kunt u terug vinden onder “overig”.

Heeft u een leuke vraag? mail het naar info@stichtingkindenhulphond.nl. Met uw toestemming komt uw vraag op de site te staan met hopelijk het antwoord erbij.

• Heeft u een leuk en/of toepasselijk gedichtje wat met honden of beperkingen te maken heeft en u wilt dit delen met anderen? mail dit naar info@stichtingkindenhulphond.nl.
  • Heb je een leuk werkstuk gemaakt op school? Zou je het leuk vinden om dit op de website van Stichting Kind en Hulphonden te zien staan? mail je werkstuk naar info@stichtingkindenhulphond.nl ( foto’s als losse bijlage) Zet er een verhaaltje bij waarom je dit werkstuk gemaakt.

Natuurlijk ga ik zelf ook mijn best doen om het onderdeel “overig” up to date te houden. Maar met uw/jullie hulp wordt dat een stuk makkelijker.Ik zie alle mailtjes graag tegemoet.

———————————————————————————————————————–

Het versje wat hieronder staat is heel handig om uw kind duidelijk te maken wanneer wel en wanneer niet met de pup/hond te spelen, naar de pup/hond toe te gaan etc.

Kind en pup:

Ik en mijn hond

Als mijn hond eet
Zal ik hem niet storen.
Als mijn hond slaapt,
Wil hij mij niet horen.
Bah, ik vind het saai.
Zit me te vervelen.
Hé, hij komt eraan!
Zullen we gaan spelen?

(Versje uit werkmap Sofia Hond en Kind)

Rijstrecept voor als uw pup of hond wat last heeft van diarree en/of braken

NOT:!!!!! Ga wel altijd met uw hond naar de dierenarts wanneer klachten te lang aanhouden, er bloed bij de ontlasting en/of braaksel zit, de pup/hond geen water meer drinkt etc.!!!!!

Benodigdheden:

Rijst /Kipfilet / Eieren / Kippenbouillon / Bruine suiker/ eventueel wat soepgroenten

Hoe klaar te maken:

• Breng de kippenbouillon aan de kook. ( terwijl u de bouillon aan de kook brengt kunt u al de soepgroenten toevoegen)
  • Kook de rijst in de kippenbouillon.
  • Wanneer de bouillon kookt, rijst toevoegen
  • Kipfilet gaar koken totdat het bijna uit elkaar valt
  • Kook een paar eieren.
  • Is alles klaar, af laten koelen.

Hoe geef je dit nu aan de hond? Een paar keer per dag kleine porties. +/- twee dagen lang.

Rijst in de bak – een beetje kipfilet – 1 ei in stukjes erdoor – mocht er bouillon over zijn doe er dan een beetje bouillon van over – 2 theelepels bruine suiker: goed door elkaar mengen en uw hond eet heerlijk.

Dit recept is makkelijk verteerbaar en zorgt ervoor dat maag en darmen tot rust komen.