De kong is een “speeltje“voor de hond die je kan gebruiken als je weggaat en de hond even alleen moet blijven. De kong kan je ook geven als je hond zich verveeld, als je wilt dat je hond wat meer moet werken om iets van lekkers te verdienen of gewoon als tussendoortje. De kong is een geweldig “hulpmiddel”. Elke hondeneigenaar zou een kong voor zijn of haar hond in huis horen te hebben.

.Krachtige Kaakoefeningen

De Kong is van buitengewoon stevig rubber gemaakt. De unieke vorm zorgt ervoor dat de Kong alle kanten opstuitert waardoor je hond urenlang bezig is met een Kong.

De Kong is hol van binnen en je kunt de Kong dus vullen met allerlei hondenlekkernijen. Het is een ideale manier om je hond uren zoet te houden terwijl hij probeert de inhoud eruit te likken.

extra small                      gewoon           extreme L               Extreme XL             Senior

Hieronder staan verschillende recepten waar de kong mee gevuld kan worden. Natuurlijk is er nog meer mogelijk. Het is niet nodig om heel ingewikkeld te denken: vul de kong met bosvruchtenyoghurt ( zet de kong wel in een passend kopje) en zet de kong daarna voor een paar uur weg in de vriezer. De hond heeft daarna een heerlijk bosvruchtenijsje. Wanneer de kong uit de vriezer gehaald wordt, spoel hem dan wel even onder de hete kraan af, zodat de tong van de hond niet vast vriest.

Heel veel klieder plezier!

Vultechnieken voor de Kong

Stap 1. Begin met een paar schone Kongs in de juiste maat voor je hond (kijk op de verpakking) Nb: voor heel kleine honden is het beter om een iets grotere maat Kong te gebruiken als je ze gaat vullen.
Stap 2. Begin te vullen met iets stevigs zoals pindakaas of kaas, zodat er niets door het kleine gat valt.
Stap 3. Daarna vul je de Kong met hondenkoekjes tot 1/3 van de Kong gevuld is.
Stap 4. Vul de rest van de Kong met blikvoer, hondenworst oid gemengd met hondenkoekjes.
Stap 5. Als laatste laat je een hondenkoekje uit het grote gat steken om je hond te stimuleren.

De eerste paar Kongs kun je wat losjes vullen zodat je hond makkelijk de inhoud eruit kan halen. Gaandeweg kun je de vulling wat compacter in de Kong stoppen en wat koekjes klem in de randen proppen zodat er wat meer van de hond gevergd wordt.

Geen Hotdogs maar Colddogs!

Kongijsjes zijn heel populair in de zomer. Stop het kleine gaatje van de Kong dicht met pindakaas en zet de Kong dan ondersteboven in een mok en vul hem met water, bouillon of vruchtensap. Doe hem in de vriezer. Je kunt verschillende combinaties maken van blikvoer, rijst, aardappelpuree etc.(niet zo geschikt voor binnen!).

Tip: Wanneer je een Kong invriest of in de magnetron zet, zet hem dan rechtop in een mok.

Kongburger:
Doe rundergehakt, tartaar of kleine stukjes rundvlees in de Kong en smeer het gat dicht met smeerkaas.

Vegetarische Kong:
Bak een roerei. Doe er allerlei groenten doorheen, stop het in een Kong. Strooi er wat kaas overheen en laat een paar tellen smelten in de magnetron. Goed laten AFKOELEN voordat je het aan je hond geeft.

Altijd goed:
Smeer pindakaas aan de binnenkant van de Kong. Lekker makkelijk.

Banana Rama

1 banaan/2 eetlepels tarwekiem of muesli/1 eetlepel yoghurt/1 medium kong

Prak de banaan fijn in een kom. Voeg de tarwekiem/muesli en yoghurt toe en roer goed door. Sluit het kleine gat af en vul de kong met het mengsel. Vries de kong in(ongeveer 4 uur) Dit recept is voor een Voor grotere kong verdubbel je de hoeveelheden.

TIP: spoel de kong af, voor u hem aan uw hond geeft. Dit voorkomt het vastplakken van de tong.

Philly Steak

restjes vlees(rundergehakt, tartaar of stukjes rundvlees. Kip mag ook)/pakje smeerkaas

Doe het vlees in de kong en gebruik de smeerkaas om het grote gat te dichten. Andere vul ideeën voor de Kong

Brokkenijsje

Hondenbrokken/water

Doe de brokken in de kong. Sluit het kleine gat af met je vinger en vul de kong met water. Laat het water weglopen door het kleine gat. Herhaal dit tot de brokken goed nat zijn(zacht). Leg de kong in de vriezer. Zodra de brokkenpap bevroren is kan het feest beginnen. Spoel de kong eerst af om plakken van de tong te voorkomen.

Boterham met pindakaaskong

1 of 2 sneetjes brood(afhankelijk van de grootte van de kong)/pindakaas/scheutje water

Kneed door het  brood lekker wat pindakaas en stop het in de kong. Klein snijden om het gemakkelijker voor de hond te maken. Ook leuk om in te vriezen.

Bananenkong

1 banaan/hondenbrokken

Prak de banaan fijn en roer er hondenbrokken door. Vul de kong met dit mengsel

Eierkong

1 ei/hondenbrokken

Breek het ei in een schaaltje en roer het goed door. Sluit het kleine gat van de kong af met magnetronfolie. Vul de kong met de brokken. Giet het ei in de kong en draai en beweeg hem goed, zodat het ei zich mooi verdeeld. Leg de kong op een bord(of zet hem in een mok of schaaltje) en doe hem in de magnetron. Verwarmen tot het ei is gestold. Laat de kong eerst goed afkoelen, voor u hem aan de hond geeft!!

Kaaskong

plakjes kaas/hondenbrokken

Snipper de plakjes kaas en stop ze samen met de brokken in de kong. Leg de kong op een bord en verwarm in de magnetron tot de kaas gesmolten is. Laat de kong eerst goed afkoelen voor u hem aan de hond geeft. Gemakkelijker is smeerkaas, die hoeft alleen maar een beetje warm te worden.

Ratatouillekong

hondenkoekjes/worst bv rodi of leverworst/brokken/in stukjes gesneden snacks/blikvoer

Vul de kong in laagjes. Bv de in stukjes gesneden snacks, dan de worst, dan de brokken, dan het blikvoer en smeer het grote gat dicht met leverworst.

TIP: Laat je fantasie gaan en gebruik wat je in huis hebt.

Soepijsje

restje soep( cup a soup)/water om de soep mee aan te lengen(zodat het niet meer zo zout is)/Smackos(of een andere snack)

Leng de soep aan met water. Sluit het kleine gat van de kong af met folie, zodat hij niet leegloopt. Giet de soep in de kong. Zet de kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan. Druk de snack in de soep tot hij helemaal onder is. Zet de kong in de vriezer tot hij bevroren is. Let op, spoel de kong eerst af voor u hem aan de hond geeft. Dit voorkomt het vastplakken van de tong aan de buitenkant.

Pups

Ook pups kun je verwennen en bezighouden met een kong. Alleen denk er dan aan dat je niet dezelfde kong gebruikt als van een volwassen hond. Voor pups zijn speciaal puppy-kongs ontwikkeld:

De Puppy Kong is speciaal ontwikkeld om pups door de periode van kauwen en tandwisselen heen te helpen. De Puppy Kong is gemaakt van een wat zachter en flexibel rubber wat het tandvlees “masseert”. Als extra verlichting voor pijnlijk tandvlees van wisselende pups kunt u de gevulde Kong even in de koelkast leggen.

– speciaal ontworpen voor puppies
– masseert het tandvlees
– gemaakt van het legendarische natuurlijk Kong rubber

De Puppy Kong is verkrijgbaar in drie maten en kan tot de leeftijd van 9 maanden worden gebruikt.

Veel plezier met het uitproberen van de kong. Je kunt de kong met alles vullen wat je hond lekker vind. Een voordeel is dat de Kong in de afwasmachine kan! Gemakkelijk schoon te maken dus.