Wat is de betekenis van de naam van je hond.

Een paar jaar geleden was ik voor de tweede keer op de Martinidogshow in Groningen om met Indy demo’s te geven. Toen gaven we nog twee soorten demo’s: de hulphond-demo en de doggydance-demo/workshop. Op een gegeven moment kwam er een mevrouw van de KNGF naar me toe. Zij had Indy en mij het jaar daarvoor ook met de demo gezien tijdens de hondenshow. Ze was er erg van onder de indruk geweest. Deze mevrouw had een teefje van de KNGF waar zo nu en dan een nestje mee gefokt werd om pups van te selecteren voor de opleiding van Blindengeleidehond. In dat jaar had haar hond een nestje gehad. 1 pup-teefje was ernstig ziek geweest, maar had gevochten voor haar leven en de ziekte overwonnen. De mevrouw was zo onder de indruk van Indy en de band die Indy en ik met elkaar hadden, dat ze het puppy vernoemd heeft naar Indy. Alleen dat al, vind ik een hele grote eer en ongelofelijk leuk. Op dit moment loopt er een blindengeleidehond in Nederland die net zo’n knokker is als Indy met dezelfde naam als Indy. En dat vechten zit in de naam. De mevrouw heeft nadat ze puppy had vernoemd naar mijn Indy de betekenis van de naam “Indy”opgezocht. En alles van dit verhaal is echt gebeurd, de naam Indy betekend : Krachtige strijder. Toepasselijker kan toch niet?

Vanf dat moment ben ik helemaal gek van namen met een mooie betekenis. Het is toch geweldig als je hond een naam heeft, waarvan de betekenis bij hem of haar past? Soms weet je niet eens dat je de hond een naam hebt gegeven waarvan de betekenis precies klopt. Daarom deze pagina. Wil je weten wat de naam van je hond betekend? Mail hem dan naar info@stichtingkindenhulphond.nl. Dan ga ik kijken of ik de betekenis kan vinden. De naam + betekenis komt dan hier op de site te staan. Stuur ook een leuke foto van je hond mee, want die plaats ik er dan bij.

Alle namen van de kinderhulphonden en eigen honden waar een betekenis bij hoort staan hier al genoemd.

Indy = Krachtige strijder

Ezra = Hulp

Roos = Roos/doornstruik

Jip =  De bedrieger, ook een Friese variant met Germaanse stam “Gebhan” (geven, gastvrij zijn).

Wonder = (Ook mirakel) niet natuurlijk te verklaren, op goddelijke ingreep berustende gebeurtenis,

Thor = dondergod

Laika =  Laika was de eerste hond die door de Russen werd gebruikt in een ruimte experiment. Op 3 november 1957 maakte zij in een Sputnik II raket een ruimtevlucht.

Micky =  Wie is als God?

Senna =  Waar/Waarheid

Milou =  Zacht, vriendelijk, mededinger

Lana =  Lana is een Engelse meisjesnaam. Het betekent `aantrekkelijk`.

Bo =  Knap/mooi (zowel jongens als meisjes), Woonachtig/gevestigd (jongens), Kostbaar (meisjes)

Bella =  De lieflijke/schone

Max = De grootste